Huidverzorging bij rosacea

Rosacea is een huidaandoening in het gezicht die gekenmerkt wordt door roodheid en oneffenheden. In een vorig artikel zoomde ik in op een aantal potentiële triggers die een opstoot kunnen verergeren. Omdat rosacea in het gezicht voorkomt, heeft de aandoening vaak een invloed op je psychisch welzijn. Met een specifieke huidverzorging in drie stappen kunnen we je helpen om je beter te doen voelen.
Als je last hebt van rosacea, stellen we een persoonlijk huidverzorgingsplan op maat op.
Daarmee ondersteunen we je huid zowel van binnenuit als van buitenaf.

Huidverzorging van binnenuit met probiotica
“Good guts, good health”. Dat heb je vast al horen zeggen. Een gezonde darmflora draagt bij aan je algemene gezondheid en dus ook aan die van je huid. Probiotica kunnen je immuunsysteem versterken en ontstekingen verminderen.

Huidverzorging van buitenaf – verzorgingsplan voor thuis

Doel 1: Je huidbarrière ondersteunen

De buitenste laag van je huid (de hoornlaag) is de eerste verdedigingslinie van de opperhuid tegen vervuilende stoffen, bacteriën, gifstoffen en meer. Die huidbarrière goed verzorgen, is belangrijk om verschillende redenen:

  1. Bescherming tegen externe prikkels: Bij rosacea is de huid vaak gevoeliger en reageert ze sterker op  prikkels. Een intacte huidbarrière helpt de huid te beschermen tegen deze externe factoren.
  2. Vochtbalans: De huidbarrière helpt vocht in de huid vast te houden. Een gezonde huidbarrière zorgt voor een goede hydratatie, wat helpt om droogheid en irritatie bij rosacea te voorkomen.
  3. Regulatie van ontstekingen: Een goed functionerende huidbarrière speelt een rol in het reguleren van ontstekingsreacties in de huid. Een verzwakte huidbarrière kan ontstekingen verergeren, waardoor roodheid en zwelling kunnen toenemen. Om de verzorging goed te laten doordringen in de huid, is een aangepaste reiniging noodzakelijk.

Doel 2: Je haarvaten en huidmicrobioom* ondersteunen
We voeden de huid van binnenuit met bouwstenen zoals vitamine A, vitamine C, antioxidanten en niacinamide. Zij helpen bij het gezond houden van de huid en de vorming van collageen.
*Het huidmicrobioom is een verzameling van micro-organismen die op je huid leven.

Een Cool Peel kuur in het instituut

Environ ontwikkelde een Cool Peel kuur die er specifiek op gericht is om de symptomen van rosacea te verminderen en een gezonde huid te ondersteunen. Enkele mogelijke voordelen zijn:

  1. Verlichting van roodheid. De behandeling kan helpen om roodheid en blozen te verminderen.
  2. Verkleining van zichtbare bloedvaten. Cool Peel kan helpen bij het verkleinen van zichtbare bloedvaten in de huid, waardoor roodheid en couperose (gesprongen adertjes) verminderd kunnen worden.
  3. Huidtextuur en teintverbetering. De behandeling kan bijdragen aan een gladdere huidtextuur en een gelijkmatigere huidteint.
  4. Stimulatie van collageenproductie. Cool Peel kan de natuurlijke productie van collageen in de huid bevorderen, wat kan bijdragen aan een stevigere en jeugdiger uitziende huid.
  5. Minder gevoeligheid. Door de gevoeligheid van de huid te verminderen, kan de behandeling het comfort van mensen met rosacea verbeteren.

    De reactie op een Cool Peel kuur kan variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van de ernst van de rosacea en de individuele huidconditie. Maak zeker een afspraak voor een intakegesprek. Dan kunnen we nagaan of deze behandeling geschikt is voor jou en een kuur op maat opstellen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x