Dagelijkse verzorging van de pigmentgevoelige huid

Heb je een pigmentgevoelige huid? Hou er dan het hele jaar door rekening mee, en geef ze een dagelijkse verzorging met extra aandacht voor de pigmentcellen. Dit zijn alvast enkele zaken waarop je kan letten. Wens je meer info? Neem zeker contact op. Het is mijn missie om jou persoonlijk en aangepast advies te geven voor je huid, zodat ze gezond en stralend blijft!

  1. Vitamine C en niacinamide zijn twee ingrediënten die een bewezen werking hebben bij overpigmentatie. Ze hebben beide een antioxidante werking. Kies daarom bij voorkeur huidverzorgingsproducten die hiermee verrijkt zijn.*
  2. Exfolieer je huid regelmatig door de dode huidcellen op het huidoppervlak te verwijderen met een gezichtsreiniger, serum, masker... Opgelet, exfoliëren is niet hetzelfde als scrubben. Scrubben is een meer oppervlakkige behandeling waarbij je ook gezonde cellen kan verwijderen. Een exfoliant werkt dieper in op de huid.
  3. Lactaat- en glycolzuur zijn bij voldoende hoge concentratie bewezen effectief in het verminderen van oppervlakkige pigmentvlekken. Verder is van vitamine A bekend dat het pigmentvlekken helpt lichter te maken.
  4. Environ ontwikkelde het revolutionaire Mela-Smart System, een all-in verzorging voor de pigmentgevoelige huid. Het systeem bestaat uit vier producten:
  • Multi-Bioactive Mela-Prep Lotion. Deze lotion is de eerste stap van het Mela-Smart System. Hij bevat uiterst gespecialiseerde ingrediënten die de teint met pigmentvlekken er helderder en egaler laat uitzien. Zachtjes inmasseren met de vingertoppen op de gepigmenteerde zones.
  • Vita-Botanical Mela-Fade Serum System (serum A en serum B). Deze serums bevatten een krachtige combinatie van vitamines en plantaardige ingrediënten die de hoofdoorzaken van huidverkleuring aanpakken. Ze verbeteren een teint met pigmentvlekjes en zichtbare zonneschade. Meng een zelfde hoeveelheid van serum A en B in de hand en masseer zachtjes in.
  • Intense C-Boost Mela-Even Cream. Deze technologisch geavanceerde crème bevat een hoge concentratie vitamine C. Hij verhoogt de natuurlijke bescherming van de huid tegen UV-stralen en zorgt voor een meer heldere, vlekkeloze en stralende huid die er gezonder uitziet.
  • TIP: Deze crème kan ook gebruikt worden om bruine kringen rond de ogen op te verhelderen.

*Wil je meer weten over verzorgingsproducten met antioxidanten? Lees dan zeker dit blogartikel. Het bevat een aantal voorbeelden van producten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x