Voor je winkellijstje: Voedingsmiddelen die barsten van de antioxidanten

Voed je huid van binnenuit door groenten en fruit te eten die veel antioxidanten bevatten. Doe dat het hele jaar door, want het beschermende effect van antioxidanten ontstaat niet meteen, het bouwt zich op. Maak je je winkellijstje? Laat je inspireren door deze antioxidanten-top-10 (willekeurige volgorde!) en eet je huid gezond!

  • Groene thee en matcha thee.
  • Bessen zoals veenbessen, bramen, aardbeien, frambozen, bosbessen, gojibessen. Die kleine pareltjes barsten van de antioxidanten, vitamines en vezels. Geniet er vers, bevroren, gedroogd of gevriesdroogd van.
  • Pure chocolade zit boordevol antioxidanten (flavonoïden) die afkomstig zijn uit de cacao waarmee ze gemaakt is. Hoe hoger het cacaogehalte, hoe groter het gemiddelde antioxidantgehalte van de chocolade.
  • Kruiden. Heel wat kruiden geven niet enkel extra smaak aan onze maaltijden, maar zijn ook een bron van antioxidanten. Piment, kaneel, kruidnagel, munt, oregano, rozemarijn, saffraan, salie, nootmuskaat, gember, kurkuma en dille bevatten een aanzienlijk gehalte aan antioxidanten.
  • Tomaten. De antioxidant lycopeen geeft tomaten hun mooie rode kleur. Wist je trouwens dat tomatensauzen en zongedroogde tomaten rijker zijn aan antioxidanten dan verse tomaten? Lycopeen wordt immers beter opneembaar als het verwarmd is.
  • Volgende noten en zaden zijn bijzonder rijk aan antioxidanten: pistachenoten, pecannoten, zonnebloempitten, pinda's (eigenlijk een peulvrucht), hazelnoten en amandelen.
  • Groenten die ontzettend rijk zijn aan vezels, vitamines en antioxidanten: artisjokken, avocado, bloemkool, boerenkool, broccoli, gember, komkommer, rode biet, spinazie en wortels.
  • Ook steenvruchten zoals abrikozen, perziken en ook druiven zitten vol natuurlijke suikers, antioxidanten zoals d-mannose, vezels en vitamines.
  • Volkorengranen zijn een grote bron van vezels en antioxidanten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat volkorenbrood, boekweit, gierst en gerstmeel de meeste antioxidanten bevatten van alle graanproducten.
  • Granaatappels. Deze robijnrode vrucht zit boordevol polyfenol-antioxidanten zoals tannines en flavonoïden. Zowel de hele zaadjes als het sap zijn supergezond.


Benieuwd hoe je jouw huid ook van buitenaf kan voeden met antioxidanten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x